Hoog bezoek in het klooster

Blijspel in twee bedrijven door Peter Damen

Op een dag krijgt moeder-overste bericht dat de kardinaal naar het klooster komt. Heel het klooster is in rep en roer. Maar niet alleen, daardoor. Wat te denken van twee zusters die pas terug zijn van vakantie en weer erg aan het kloosterleventje moeten wennen. Als dan ook nog een meisje zich verstopt in het klooster, er een bazige moeder-overste rondloopt en een slijmerige, achterbakse non hogerop wil komen, begrijpt u dat er nog veel misverstanden uit de weg geruimd moeten worden, voor het hoog bezoek arriveert.

Bijblijven

Blijspel in twee bedrijven door Emile Lotz

Een aantal heel verschillende dames van rond de 60 jaar komen in een koud klaslokaal bijeen om een cursus te volgen; ze willen allemaal meer weten over de computer en internet. De een is er voor de gezelligheid, de ander omdat ze het nodig heeft voor haar werk. Allemaal willen ze een beetje bijblijven; al was het maar om hun kleinkinderen te kunnen bijbenen. Maar al snel blijkt dat de dames zelf les moeten gaan geven; de verlegen lerares heeft zelf lessen nodig. En dan hebben we het niet over computerlessen, maar lessen in de liefde! En de dames hebben voldoende levenservaring om daar een cursus voor Gevorderden in te geven!

Deze diashow vereist JavaScript.

Een Snertweekend

Blijspel in twee bedrijven door Marijke Cromvliet

Mevrouw Lotte Kamminga komt hulpbehoevend uit het ziekenhuis en krijgt te maken met de idiote regels van de Mantelzorg, die haar niet bevallen. Buurvrouw Bep Klep heeft de winterschilder over de vloer en deponeert haar overtollig meubilair in de kamer van Lotte. Ook een grote pan erwtensoep die is ontdooid omdat de stroom is uitgevallen. Op de sloten rond het huis is de Elf Sloten Tocht voor vrouwen gaande. Het huis wordt een soort Soep en Zuipie. Daar komen binnenvallen: Miep de Pieper, voorzitster van de damesijsclub De Rechte Schaats, die Lotte’s kamer tot stempelpost bombardeert en Maartje, de brutale journaliste. Kees Kwast kan zijn werk niet doen en Greetje huilt overal om. Lotte gaat het ijs op, in de rolstoel met schaatsen onder en belandt in een wak, waar zij tevens de verpleegster Floor Nagtegaal uit redt en er nog voor wordt onderscheiden ook. Kees Kwast wordt ontmaskerd als Corrie Kwast, die niet kan schaatsen en er toch bij wil zijn, om de tocht te zien. Van onverwachte zijde komt er vaste hulp voor Lotte.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Heisa in hotel Boszicht

Vrolijke klucht in twee bedrijven door Peter Damen.

Hotel Boszicht wordt gerund door de pas begonnen Nancy. Het belooft een drukke periode voor het hotel te worden. Wat te denken als er een bezoekster opduikt die constant loopt te bellen en schrikt als er andere gasten opduiken en dan vreemd gedrag gaat vertonen? Of als er een natuurfreak komt die constant over de natuur en het milieu praat? En wat te denken van de geheimzinnige mevrouw van de Droge? Om nog maar te zwijgen van de bezoekster die voor haar rust naar het hotel komt. Maar krijgt ze wel haar rust als er een moeder en dochter opduiken? Nancy moet alle zeilen bijzetten om dit alles tot een goed eind te brengen maar zal het haar alleen wel zal lukken? U weet het na deze vrolijke klucht.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

‘T is niét mijn broer

Blijspel in drie bedrijven door Wilma Renes-Leertouwer.

Nel de Bruin heeft met haar zus en twee anderen een Rummicub clubje. Als Jans op een van die middagen doornat aankomt en zich tijdelijk in een oude pyjama steekt tot haar kleren droog zijn lijkt dat ook logisch, totdat er aangebeld wordt. Omdat Nel Extreem bang is dat mensen iets negatiefs over haar zouden kunnen zeggen moet Jans in de slaapkamer verdwijnen opdat degene die aanbelt (en mogelijk binnenkomt) niet “geshockeerd” gaat worden door de aanblik van Jans in pyjama in het appartement van Nel. Buurvrouw Riek is degene die binnenkomt en als zij een geluid in de slaapkamer hoort, en achterdochtig wordt, wordt in allerijl het verhaal over een zieke broer (Kees-Piet, Wim Janszoon!) verzonnen. En deze broer is zó ziek dat Riek “hem” uiteraard niet mag zien. Dit lijkt te werken tot Jans met een klap uit bed valt en Nel met een verschrikt: “Jans?” de slaapkamer in holt. Dan staat Riek erop dat ze de volgende dag deze “geheimzinnige” broer te zien krijgt. Tsja… en wat doe je dan, als er helemaal geen broer is?? En hoe stressbestendig is Nel? En waarom komt Riek zelfs met een agent aanzetten?? Is er dan toch wat ernstigs met Jans gebeurd?

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit is een overval

Blijspel in drie bedrijven door Petra Blume.

Geld moet je hebben, denken de dames van het kaartclubje, geld om je oude dag te veraangenamen. Een bank moet je beroven, zeggen ze. En dan proberen ze dat voor de grap uit. Met succes… € 450.000,- blijken ze meegekregen te hebben. Maar wat moeten ze met dat geld?

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Gebonden groentesoep met balletjes

Plattelandsklucht in twee bedrijven, door Theo Akkermans.

Jana en Aagje Krol, twee boerendochters op gevorderde leeftijd, bewonen nog het ouderlijk huis. Boeren doen ze niet meer. De varkensstal staat leeg en het kippenhok is jaren geleden al verbouwd tot vakantiewoning. De opbrengst daarvan geeft hun een financieel steuntje in de rug. Zo leven ze vredig naar hun oude dag toe. Nou ja, vredig… zo af toe slaat de vlam in de pan.
Dat gebeurt ook op de dag dat hun huisvriend Giel Polak opdracht krijgt de oude boerderij in een nieuw verfje te steken, omdat het gerucht gaat dat er een nieuwe rijksweg is gepland, juist over hun erf en goed. Gastvrij als de zussen zijn, zal hij beloond worden met vrije kost. De kookkunst van Aagje kennende, accepteert Giel maar al te graag. En vanaf dat moment gaat alles mis. Met het schilderwerk, met de gastvrijheid, met het gebit van Jana, met de soep van Aagje en zelfs met de liefde van Giel voor beide zussen. Moedeloos laat Giel het hoofd hangen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Kunstmest

Klucht in 2 bedrijven, geschreven door Jo Snoeren.

Beate heeft een hoge post bij een chemisch bedrijf terwijl haar man Dirk zijn dagen vult met toneelspelen en ’t huishouden. Ze hebben veel ruzie en hun huwelijk is niet al te goed meer. Gaston, een klant van Beate, blijft logeren en al gauw blijkt dat hij verliefd op haar is. Amalia, Dirks moeder, komt op bezoek en zorgt voor veel verwarring. Als dan ook nog geheime documenten worden gestolen, gaan de poppen pas echt aan het dansen…

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Ikke ikke ikke en de rest kan…

Een klucht in 3 bedrijven, geschreven door Dick van Maasland.

Tante Alberdina Eustasia Dijksterhuis is overleden. Zij had geen kinderen. Daarom komen de naaste familieleden bijeen om te horen hoe haar testament luidt.
Wie zal er erven? Zijn het John en Martha Dijksterhuis of de zussen Clothilde en Mathilde. Ook Teddy Van Dal en Herman Dijksterhuis hopen een deel van “de buit” binnen te halen. Als notaris Van Zweveren eindelijk het testament voorleest blijkt tante Alberdina al haar geld na te laten aan… Wie zijn zij? Had tante Alberdina een geheime liefde? Laat de familie Dijksterhuis dit zomaar gebeuren? Het wordt “ieder voor zich” in de strijd om de erfenis.Als er dan ook nog een vreemde vogel over de vloer komt om een vermeende misdaad op te lossen is de verwarring compleet.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑